Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Tymbaliki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyglądają efektownie i dobrze się prezentują na wielkanocnym stole.

Tymbaliki

Składniki:

Tymbaliki

 

  • 10jajek przepiórczych,
  • 10dag.szynki konserwowej,
  • kilka korniszonów,
  • 1papryka konserwowa,
  • 1/2słoika szparagów konserwowych,
  • 1/2słoika mini kukurydzy,
  • rzeżucha,
  • 2łyżki żelatyny,
  • 4szkl.bulionu warzywnego,
  • sól i biały pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Tymbaliki
Szynkę i paprykę pokroić w paski.Żelatynę namoczyć w małej ilości wody,bulion zagotować,rozpuścić w nim żelatynę,wymieszać ,przestudzić,doprawić solą i białym pieprzem.Do małych miseczek włożyć ugotowane na twardo i przekrojone na pół jajeczka,korniszon,1-2szparagi,mini kukurydzę,po kilka paseczków szynki i papryki,po kilka piórek rzeżuchy,zalać tężejącą żelatyną,schładzać 3-4godz.podawać z sosem;słoiczek majonezu mieszamy z 2-3łyżkami chrzanu,solą i pieprzem.