Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto śliwkowe
Wszystkie składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę, olejek rumowy i mikserem utrzeć do spienienia (masa ma być grudkowata) z 2 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzeć na gładkie, dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i łyżką wygładzić wierzch.
Śliwki opłukać pod zimną wodą, przekroić na pół i usunąć pestki, układać gęsto na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie ciasto wystudzić.
Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzeć na gładkie, dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i łyżką wygładzić wierzch.
Śliwki opłukać pod zimną wodą, przekroić na pół i usunąć pestki, układać gęsto na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie ciasto wystudzić.