Sposób przygotowania:
Ucieraniec z poziomkami
Najpierw jaja utarłam z cukrem i cukrem waniliowym tak aby było lejące. Teraz dodaję mąkę tortową i mąkę ziemniaczana z proszkiem do pieczenia. ( mąka ma być przesiana) . Teraz dodaje rozpuszczone masło ( DAŁAM MARGARYNĘ ). Ciasto utarte i przygotowane. Formę o średnicy 22cm okrągłą ( miałam serce) wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam połowę ciasta. Wyłożyłam poziomki i polałam drugą połową ciasta na wierzch . Piekłam w 170 stopniach 60minu sprawdzając patyczkiem czy się upiekło. Po ostudzeniu posypałam cukrem pudrem . Wyszło smaczne i lekko wilgotne , pycha . Zainspirowałam się ciachem z bloga http://kuchniamaryny.blogspot.com/2014/06/ucierane-z-owocami.html jest tam więcej interesujących przepisów