aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ucierany śliwkowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne moje najlepsze ciasto ze sliwkami! Słodkie i ten smak, miękkie nawet na drugi dzień smakuje!!!

Ucierany śliwkowiec

Składniki:

Ucierany śliwkowiec

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ucierany śliwkowiec
Margarynę utrzeć z cukrem dodać szczyptę soli. Dodawać jajka ucierając mikserem dodawać żółtka dalej ucierać. Mąki zmieszać razem z proszkiem i dalej ucierać dodawać po 3-4 łyżki mąki i mleko do wyczerpania. Wyłożyć ciasto na blaszkę 25/36, dać śliwki, a na owoce posypać przez sitko bułkę tartą cienko i na to ubić pianę. Wyłożyć na owoce i piec w 200 stopniach 50 min.

Tagi:

śliwki