Sposób przygotowania:
Udka kurczaka na ostro
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Czosnek miażdżymy ze solą i nacieramy mięso. Oprószamy papryką i ostrą przyprawą z młynka. Odstawiamy na 60 min albo dłużej w chłodne miejsce.
Mięso przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i obkładamy mięso. Skrapiamy olejem.
Pieczemy ok 30 min w 170 stopniach pod przykryciem a następnie do miękkości ok 30 min w 180-190 stopniach.
Mięso przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i obkładamy mięso. Skrapiamy olejem.
Pieczemy ok 30 min w 170 stopniach pod przykryciem a następnie do miękkości ok 30 min w 180-190 stopniach.