anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Skrzydełka po diabelsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo ostre ale apetyczne skrzydełka w ten sam sposób można przygotować udka lub podudzia z kurczaka.

Skrzydełka po diabelsku

Składniki:

Skrzydełka po diabelsku

 

  • 20 skrzydełek z kurczaka
  • 1/3 szkl jogurtu naturalnego
  • 2 szt Chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek ketchupu pikantneto
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka po diabelsku
Papryczki chilli przekroić na pół i usunąć pestki. Drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jogurt wymieszać z ketchupem i olejem. Dodać Chiellini czosnek doprawić i dodać kolendrę. Skrzydełka umyć i osuszyć natrzeć marynata skrzydełka odstawić na 3 godziny. Skrzydełka dusić pod przykryciem około 40 minut.