mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Udka w chrzanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne udka kurczaka w chrzanie.

Udka w chrzanie

Składniki:

Udka w chrzanie

 

  • chrzan tarty
  • udka z kurczaka
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • tymianek

Sposób przygotowania:

Udka w chrzanie
Na początku udka z kurczaka oprószamy solą, pieprzem, majerankiem oraz tymiankiem. Następnie smarujemy je grubo tartym chrzanem. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia udka przekładamy do rękawa do pieczenia. A następnie wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 45 minut. Następnie po tym czasie rękaw do pieczenia rozcinamy i pieczemy udka jeszcze przez około 15 minut, aż się zrumienią.