Sposób przygotowania:
Sernik a' la TwixPrzygotowanie spodu:
Pokruszone biszkopty wymieszać z masą kajmakową. Wylepić nimi tortownicę o średnicy 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki.
Przygotowanie masy serowej:
Twaróg dokładnie zmiksować z dodatkiem żółtek, cukru migdałowego, budyniu oraz mleka skondensowanego.
Ubijanie piany z białek:
Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodając po łyżeczce cukru. Pianę delikatnie lecz dokładnie wmieszać do masy serowej. Masa będzie płynna i tak ma być. Masę przelać na spód i piec w 175 stopniach przez 50 minut. Studzić godzinę w lekko uchylonym piekarniku.
Kończenie deseru:
Sernik wstawić na pół godziny do lodówki, po tym czasie wierzch delikatnie i równomiernie posmarować masą kajmakową.
Przygotowanie polewy:
Czekoladę rozpuścić z olejem w kąpieli wodnej. Polewą polać sernik i wstawić na noc do lodówki. Życzę smacznego!
biedroneczki
lukrowanepierniczki