Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Udka w ziołach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wybieracie się na piknik? Może chcecie zaskoczyć bliskich zupełnie nowym smakiem kurczaka? To danie właśnie takie jest!

Udka w ziołach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Udka w ziołach
Nagrzej piekarnik do 180* Ćwiartki kurczaka podziel  na 2 części, przypraw solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włóż mięso kurczaka do naczynia żaroodpornego wlej olej, "obtocz" mięso w oleju. Piecz w 180* do momentu aż skórka się zarumieni,potem zmniejsz  temperaturę do 110 i tak już do końca pozostaje pieczenia * W miedzy czasie obróć mięso ze dwa razy:)
Udka w ziołach
Etap 1
Udka w ziołach
Etap 2