zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Udka z kurczaka po rosołowe duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Proste, szybkie i smaczne. Przyprawy dodajemy wg gustu.

Udka z kurczaka po rosołowe duszone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka po rosołowe duszone

 

  • 2 udka z rosołu
  • 2 spore cebule
  • Sól czosnkowa
  • Papryka słodka
  • Czubrica czerwona
  • 2-3 łyżki planty

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka po rosołowe duszone
Cebule obieram i kroje w kostkę, podsmażam na rozgrzanej plancie, posypuję solą czosnkową, na lekko podsmażoną wykładam udka. Oprószam je każdej strony czerwoną papryką i czubrycą . Podlewam wodą ( około 100 ml) i duszę pod przykryciem około 15 minut.

Po tym czasie redukuję płyn i delikatnie rumienię mięso.
Udka z kurczaka po rosołowe duszone
Etap 1 Udka wyjęte z rosołu przed duszeniem
Udka z kurczaka po rosołowe duszone
Etap 2 Cebule obieram i kroje w kostkę, podsmażam na rozgrzanej plancie, posypuję solą czosnkową
Udka z kurczaka po rosołowe duszone
Etap 3 na lekko podsmażoną wykładam udka.
Udka z kurczaka po rosołowe duszone
Etap 4 Oprószam je każdej strony czerwoną papryką i czubrycą .