Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w serowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Udka z kurczaka w innej wersji

Udka z kurczaka w serowej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z kurczaka w serowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w serowej panierce
Udka z kurczaka umyć, włożyć do gorącej wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę, szczyptę soli i kilka ziaren pieprzu. Mięso gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie wyjąć z wywaru. obrać ze skóry, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z utartym żółtym serem. Panierowane udka zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Udka z kurczaka w serowej panierce
Etap 1
Udka z kurczaka w serowej panierce
Etap 2
Udka z kurczaka w serowej panierce
Etap 3