Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Udka z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poznaj mój przepis na szybkie danie z udek kurczaka, otulonych aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste. Z pewnością polubisz przepis na udka kurczaka, ponieważ mięso przygotowane według tego przepisu jest bardzo smaczne,

Udka z serem pleśniowym

Składniki:

Udka z serem pleśniowym

 

Sposób przygotowania:

Udka z serem pleśniowym

I

Udka z serem pleśniowym
Przygotowanie mięsa, udek kurczaka, wyjmuje kość i rozbijam.

1. Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę i rozbijam. Doprawiam solą.

II

Udka z serem pleśniowym
przygotowanie sera oraz pomidorów suszonych do faszerowania udek.

2. Ser pleśniowy kroję w słupki, pomidory odlewam z zalewy. Na każdym kawałku mięsa układam po słupku sera oraz kilka pomidorów

III

Udka z serem pleśniowym
zwijanie mięsa w roladki i owijanie boczkiem.

3. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
4. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.

IV

5. Danie gotowe.
6. Smacznego.