motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Udko z jarzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne udko z kurczaka przygotowane w marynacie z dodatkiem jarzynki. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu.

Udko z jarzynką

Składniki:

Udko z jarzynką

 

  • 4 udka z kurczaka
  • oliwa
  • 4 ząbki czosnku
  • jarzynka
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Udko z jarzynką
Udka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie skrapiamy oliwą i wcieramy czosnek. Oprószamy jarzynką z każdej strony. Zawijamy w folię aluminiową i dajemy so lodówki na dwanaście godzin.

Po tym czasie wyciągamy i przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni ok. 1h i 15minut.