Sposób przygotowania:
Udka faszerowane pieczarkami
Udka z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy z nich kości, nacieramy przyprawą do kurczaka, solą oraz słodką papryką, wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na oleju razem z cebulą, odstawiamy do ostudzenia.
Pierś z kurczaka mielimy, dodajemy do podsmażonych pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Udka napełniamy przygotowanym farszem, spinamy wykałaczkami.
Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na oleju razem z cebulą, odstawiamy do ostudzenia.
Pierś z kurczaka mielimy, dodajemy do podsmażonych pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Udka napełniamy przygotowanym farszem, spinamy wykałaczkami.
Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.