WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 610]

Schab pieczony w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niezwykle aromatyczny, pyszny, pieczony schab. Marynowany w rozmarynie z czosnkiem, pieczony z cebulką.

Schab pieczony w marynacie

Składniki:

Schab pieczony w marynacie

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w marynacie
Schab myjemy i osuszamy. 

W naczyniu mieszamy olej, sól, cukier, pieprz, sok z cytryny i roztarty rozmaryn z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.. Dokładnie nacieramy tym mięso ze wszystkich stron. Przekładamy do zamkniętego naczynia i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 24 godziny.

Po tym czasie przekładamy mięso do naczynia lub rękawa, obkładamy pokrojoną w plastry cebulką i pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 i pieczemy jeszcze ok 1,5 godziny.

Tagi:

mięso schab