Sposób przygotowania:
Schab pieczony w marynacie
Schab myjemy i osuszamy.
W naczyniu mieszamy olej, sól, cukier, pieprz, sok z cytryny i roztarty rozmaryn z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.. Dokładnie nacieramy tym mięso ze wszystkich stron. Przekładamy do zamkniętego naczynia i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 24 godziny.
Po tym czasie przekładamy mięso do naczynia lub rękawa, obkładamy pokrojoną w plastry cebulką i pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 i pieczemy jeszcze ok 1,5 godziny.
W naczyniu mieszamy olej, sól, cukier, pieprz, sok z cytryny i roztarty rozmaryn z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.. Dokładnie nacieramy tym mięso ze wszystkich stron. Przekładamy do zamkniętego naczynia i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 24 godziny.
Po tym czasie przekładamy mięso do naczynia lub rękawa, obkładamy pokrojoną w plastry cebulką i pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 i pieczemy jeszcze ok 1,5 godziny.