Sposób przygotowania:
Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami
Najpierw robimy nadzienie do zrazów, kroimy w kosteczkę marchewkę oraz rzodkiewkę. Jedną dużą cebulę oraz trzy konserwowe ogórki także kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa razem mieszamy dodajemy sól i czarny mielony pieprz.
Dwie garście grzybów namaczamy w gotowanej osolonej wodzie i przykrywamy.
Sześć kawałków schabu rozbijamy, nakładamy warzywny farsz oraz po łyżce grzybów, które musimy odsączyć. Zrazy zawijamy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
Po usmażeniu przekładamy je do małego garnka, zalewamy zalewą od moczenia grzybów, dodajemy też grzyby jeśli nie wszystkie nam weszły do zrazów oraz pozostały farsz warzywny. Dodajemy dwa liście laurowe pięć sztuk ziela angielskiego i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem czarnym mielonym.
Jeśli sos mamy za rzadki można zrobić zawiesinę z pół szklanki wody i łyżki mąki.
Dwie garście grzybów namaczamy w gotowanej osolonej wodzie i przykrywamy.
Sześć kawałków schabu rozbijamy, nakładamy warzywny farsz oraz po łyżce grzybów, które musimy odsączyć. Zrazy zawijamy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
Po usmażeniu przekładamy je do małego garnka, zalewamy zalewą od moczenia grzybów, dodajemy też grzyby jeśli nie wszystkie nam weszły do zrazów oraz pozostały farsz warzywny. Dodajemy dwa liście laurowe pięć sztuk ziela angielskiego i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem czarnym mielonym.
Jeśli sos mamy za rzadki można zrobić zawiesinę z pół szklanki wody i łyżki mąki.