Sposób przygotowania:
Indyk z mascarpone i suszonymi pomidorami
Mięso pokroić w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Podsmażyć aby mięso zmieniło kolor, do smaku doprawić solą i pieprzem. Suszone pomidory osączyć z oleju i pokroić w paseczki. Gdy mięso zmieni kolor, dodać pokrojone pomidory i serek mascarpone.
Smażyć wszystko razem aby serek się rozpuścił i smaki się wymieszały często mieszając. Jeśli sos wyjdzie za gęsty podlać wodą. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki wymieszać.
Gotowe mięsko podałam z kaszą bulgur oraz ogórkami w keczupie.
Smażyć wszystko razem aby serek się rozpuścił i smaki się wymieszały często mieszając. Jeśli sos wyjdzie za gęsty podlać wodą. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki wymieszać.
Gotowe mięsko podałam z kaszą bulgur oraz ogórkami w keczupie.
ola29