Sposób przygotowania:
Sycący omlet z kiełbasąPrzygotowanie składników:
Pomidora i kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę.
Ubijanie białek:
Dokładnie oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę.
Przygotowanie masy:
Ciągle miksując wlewać roztrzepane widelcem żółtka, doprawić solą i pieprzem. Zmiksować.
Smażenie omletu:
Patelnię lekko posmarować olejem, rozgrzać na wolnym ogniu, wylać masę. Smażyć na 3 minuty. Gdy spód omletu się zrumieni na wierzchu lekko wcisnąć pomidory. cebulkę i kiełbasę. Wysypać ser. Smażyć jeszcze dwie minuty, następnie omlet ostrożnie przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 2 minuty na wolnym ogniu. Omlet zsunąć na talerz, podawać posypany posiekanym szczypiorem.
Smacznego!