Sposób przygotowania:
Udka z warzywami
Udka obgotować w wodzie z 1 łyżką Vegety, następnie wyjąć i ostudzić. Zostawić 1/2 szkl rosołku. Ziemniaki obrać i pokroić w łódki, skroplić oliwą i posypać ziołami. Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić na plasterki, pora oczyścić i pokroić na pół księżyce.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać i doprawić słodką papryką. Udka z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Do rękawa do pieczenia wlać troszkę rosołu, włożyć warzywa i udka, związać.
piec ok 1,5 h w temp 190 stopni. Przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw żeby skórka kurczaka ładnie się przypiekła.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać i doprawić słodką papryką. Udka z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Do rękawa do pieczenia wlać troszkę rosołu, włożyć warzywa i udka, związać.
piec ok 1,5 h w temp 190 stopni. Przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw żeby skórka kurczaka ładnie się przypiekła.