Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Udziec barani po Serbsku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

czasochłonne ale smaczne danie polecam

Udziec barani po Serbsku

Składniki:

Udziec barani po Serbsku

 

Sposób przygotowania:

Udziec barani po Serbsku
umyte mięso naszpikować słoniną natrzeć solą dodać trochę wody i dusić pod przykryciem gdy mięso zmięknie pokroić je w plastry ułożyć na półmisku drobno pokrojoną cebulę oraz marchew podrumienić na smalcu do półmiękkich warzyw dodać pokrojoną w krążki paprykę i paprykę w proszku pomidory bez skórki sól i pieprz mielony w razie potrzeby podlać wodą i dusić jeszcze parę minut tak przygotowanym sosem polać mięso