Sposób przygotowania:
Ryba w papilotach
1. Najpierw gotujemy kaszę gryczaną, do gotującej się wody wsypujemy łyżeczkę wegety.
2. Dwa kawałki ryby doprawiamy dość solidnie przyprawami, odstawiamy do ,,przeżarcia się".
3. Przygotowujemy dwa kawałki foli aluminiowej i dwa kawałki papieru do pieczenia.
4. Na papier wysypujemy pół woreczka kaszy, następnie kładziemy parę listków masła, kawałek ryby, znowu kawałek masła i dwa plasterki cytryny. Obok ryby układamy pół pęczka koperku.
5. Całość zawijamy w folie i kładziemy na blachę od piekarnika.
6. Pieczemy 20 min. (jeżeli wkładamy do nagrzanego piekarnika) i 180 stopniach.
2. Dwa kawałki ryby doprawiamy dość solidnie przyprawami, odstawiamy do ,,przeżarcia się".
3. Przygotowujemy dwa kawałki foli aluminiowej i dwa kawałki papieru do pieczenia.
4. Na papier wysypujemy pół woreczka kaszy, następnie kładziemy parę listków masła, kawałek ryby, znowu kawałek masła i dwa plasterki cytryny. Obok ryby układamy pół pęczka koperku.
5. Całość zawijamy w folie i kładziemy na blachę od piekarnika.
6. Pieczemy 20 min. (jeżeli wkładamy do nagrzanego piekarnika) i 180 stopniach.