Sposób przygotowania:
Uprażone jabłka do słoików
Jabłka obrać i pokroić w mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce grubszej.
Ja zrobiłam na tarce, starte przełożyć do garnka z grubym dnem i prażyć na wolnym ogniu.
Pod koniec smażenia dosypać cukier kryształ, wymieszać i prażyć dalej często mieszając aby się nie przypaliło.
Smażyć do momentu aż zacznie gęstnieć i gorące przekładać do przygotowanych słoiczków.
Pasteryzować około 10 minut i później wynieść do piwnicy.
Ja zrobiłam na tarce, starte przełożyć do garnka z grubym dnem i prażyć na wolnym ogniu.
Pod koniec smażenia dosypać cukier kryształ, wymieszać i prażyć dalej często mieszając aby się nie przypaliło.
Smażyć do momentu aż zacznie gęstnieć i gorące przekładać do przygotowanych słoiczków.
Pasteryzować około 10 minut i później wynieść do piwnicy.