Sposób przygotowania:
Konfitura z jabłek z rodzynkami i szafranem
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę .
Wsypujemy jabłka do dużego garnka i pomalutku smażymy, ja podlałam ok 1 szklanką wody. Kiedy jabłka zmiękną dodajemy cukier.
Mieszamy , zmniejszamy ogień i dusimy.
Następnie dodajemy rodzynki i szafran . Mieszamy. Dusimy jeszcze ok 10 min. Gorące nakładamy do słoików pasteryzujemy.
Wsypujemy jabłka do dużego garnka i pomalutku smażymy, ja podlałam ok 1 szklanką wody. Kiedy jabłka zmiękną dodajemy cukier.
Mieszamy , zmniejszamy ogień i dusimy.
Następnie dodajemy rodzynki i szafran . Mieszamy. Dusimy jeszcze ok 10 min. Gorące nakładamy do słoików pasteryzujemy.