Sposób przygotowania:
Galaretka malinowa
Maliny przebieramy i należy opłukać na sicie szybko. Odciskamy sok przez sito i wsypujemy żelfix.
Mieszamy dokładnie i stawiamy na gaz, gotujemy 2 minuty i dokładamy cukier. Gotujemy cały czas mieszając na wolnym ogniu około 5 minut.
Zestawiamy z ognia, dodajemy soku z cytryny, mieszamy do zaniku piany i wlewamy gorące do słoiczków. Trzeba szybko wlewać bo zacznie gęstnieć i będzie problem.
Pasteryzować 5minut, gotowe wynieść do piwnicy w chłodne miejsce.
Mieszamy dokładnie i stawiamy na gaz, gotujemy 2 minuty i dokładamy cukier. Gotujemy cały czas mieszając na wolnym ogniu około 5 minut.
Zestawiamy z ognia, dodajemy soku z cytryny, mieszamy do zaniku piany i wlewamy gorące do słoiczków. Trzeba szybko wlewać bo zacznie gęstnieć i będzie problem.
Pasteryzować 5minut, gotowe wynieść do piwnicy w chłodne miejsce.