Sposób przygotowania:
Cynamonowa dynia do słoika
Dynię obieramy ze skóry, wyjmujemy środek z nasionami i kroimy w mniejszą kostkę. Przekładamy do garnka gdzie będzie się smażyć i podlewamy troszkę wodą.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i dowolnie kroimy. Gdy dynia zacznie się rozpadać dodajemy przygotowane jabłka. Wszystko razem mieszamy i przesmażamy. Dodajemy goździki i cynamon z cukrem do smaku. Mieszamy i chwilę jeszcze smażymy.
Nakładamy do słoików i pasteryzujemy ok 40 min duże słoiki.
Dynię można wykorzystać można do ciast, słodkich zapiekanek, słodkich sosów czy do pierogów.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i dowolnie kroimy. Gdy dynia zacznie się rozpadać dodajemy przygotowane jabłka. Wszystko razem mieszamy i przesmażamy. Dodajemy goździki i cynamon z cukrem do smaku. Mieszamy i chwilę jeszcze smażymy.
Nakładamy do słoików i pasteryzujemy ok 40 min duże słoiki.
Dynię można wykorzystać można do ciast, słodkich zapiekanek, słodkich sosów czy do pierogów.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Dziękuję:)