Sposób przygotowania:
usteczka z jabłuszkiem
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość około 3 mm ( nie może być zbytnio cienkie ani za grube) wyciąć kółka. . Blachę posmarować tłuszczem i posypać mąką (żeby się nie przyklejały) W wycięte kółka wkładać ósemki jabłek, złożyć na pół, górę maczać w jajku a potem w cukrze ( można wymieszać cukier z wiórkami, lub sezamem) Piec około 30 min (na złoty kolor) w temperaturze około 180 stopni
SMACZNEGO
SMACZNEGO
kinga
Henia
Masz rację, kinga! Przepis jest wyjątkowo niechlujnie podany. Żeby ciasto wyrosło należy je wyrobić a nie tylko wymieszać.Jaka pojemność pojemnika śmietany? Czy do tych kółek włożyc osiem jabłek czy ósemkę jabłka?Czasem zastanawiam się dlaczego ludzie zamiast pouczyć się od innych wstawiają np. to co widzimy na górze?
rhorna
Bardzo przepraszam za "niechlujmy przepis". Jak widzę jest Pani już kucharką od lat, ja dopiero się uczę. Przepis poprawię, jak Pani go wykorzysta mam nadzieję, że ciasteczka będą smakowały i jakoś zrekompensują niesmak moim niechlujstem (nie zamierzonym). A osiem jabłek włożyć do 1 kółeczka to byłby nie lada wyczyn. Prosze o trochę wyrozumiałości dla początkujących. Pozdrawiam
Henia
Mam nadzieję, że poprawi Pani przepis a ja go chętnie wykorzystam! Pozdrawiam!