SUPERPRZEPIS

Utopenec Babcigramolki

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Utopenec Babcigramolki

Kilka razy jadłam takie marynowane serdelki bardzo popularne w kuchni czeskiej jako przystawka do piwa - to jest moja wersja.

Składniki:

Utopenec Babcigramolki

 

 

Sposób przygotowania:

Utopenec Babcigramolki
Serdelko obrać z osłonek. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, korniszony i marchewkę w plasterki .Ułożyć wszystko w wymieszane w szklanym pojemniku. Zagotować zalewę z wody, octu, soli, ziela angielskiego , liści laurowych , pieprzu , czosnku , papryki mielonej , cukru .Przestudzić zalewę i zalać serdelki .Przykryć pojemnik i zostawić w lodówce na 3 dni. Wyjmować z zalewy i podawać razem z odsączonymi z zalewy warzywami .

Tagi:

serdelek