Sposób przygotowania:
*Uwielbiana sałatka gyros z konkretem!*
Karczek pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć w niewielkiej ilości oleju kilka minut na wolnym ogniu. Następnie posypać dwoma łyżkami przyprawy Gyros i dusić na małym ogniu do miękkości. Gotowy karczek przełożyć do miski. Do wystudzonego mięsa dodać pół puszki odsączonego groszku i pół puszku odsączonej kukurydzy.Następnie pokrojone w drobną kostkę ogórki i posiekaną kapustę.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos: 4 łyżki ketchupu wymieszać z 2 czubatymi łyżkami majonezu,solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z przyrządzonym sosem i wstawić do lodówki na 30 min. Niebo w gębie!!
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos: 4 łyżki ketchupu wymieszać z 2 czubatymi łyżkami majonezu,solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z przyrządzonym sosem i wstawić do lodówki na 30 min. Niebo w gębie!!