Sposób przygotowania:
Vegetariańskie klopsiki wg Elfi
4 jajka gotuję na twardo. Następnie studzę, obieram i rozgniatam widelcem. Tak rozgnieciona jajka wrzucam do miski. Ryż gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy jest już gotowy odcedzam, studzę i wrzucam do jajek. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę. Szczypiorek myję, siekam i dorzucam do reszty. Do miski wbijam również jajko jedno surowy i wsypuję 2 łyżki bułki tartej. dodaję też przyprawy - sól, pieprz i trochę vegety. Można dodać chili dla ostrości. Wszystko razem mieszam i ręką wyrabiam okrągłe klopsiki i obtaczam każdego w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
marietta
Elficzna
marietta