martek0704

martek0704

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 150]

W miodowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowa sałatka której widok wprowadza w zachwyt

W miodowym sosie

Składniki:

W miodowym sosie

 

  • 8 dag listków botwinki
  • 8 dag rukoli
  • 8 dag czerwone sałaty
  • 8 dag szpinaku
  • czerwona i żółta papryka
  • 40 dag filetów z łososia
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka sosu sojowego
  • papryczka chili

Sposób przygotowania:

W miodowym sosie
Łososia pokrój w kostkę. Usmaż na złoto na oleju. Paprykę włóż do gorącego, piekarnika i opiekaj 20 min. Następnie wyjmij, lekko przestudź. Z papryki usuń skórkę, a miąższ pokrój w paseczki. Papryczkę chili rozetnij wzdłuż, usuń wszystkie nasionka, a miąższ posiekaj. Opłucz i osusz szpinak, botwinkę, rukolę i sałatę. Wymieszaj z papryką chili. Obłóż łososiem. Przygotuj sos: musztardę utrzyj z sosem sojowym, łyżką oleju i miodem. Przypraw solą i pieprzem. Polej sałatkę.