Wafel Łasucha

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Puszkę wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok 20 min. Cukier i jajka ucieramy na parze

Wafel Łasucha

Składniki:

Wafel Łasucha

 

  • 1 opakowanie wafli
  • 20 dag masła
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 puszka mleka zagęszczonego
  • 2 łyżki alkoholu,
  • starte bakalie (orzechy, kokos, czekolada)

Sposób przygotowania:

Wafel Łasucha
Puszkę wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok 20 min. Cukier i jajka ucieramy na parze. Ucieramy masę: masło dodajemy do utartego wcześniej cukru i jajka. Studzimy ugotowane mleko i mieszamy z nim naszą masę. Na koniec dodajemy też alkohol i starte bakalie. Jak wszystko wymieszamy, to smarujemy wafelki. Smacznego.