Sposób przygotowania:
Wafelki domowe
Masa: śmietanę zagotować z cukrem waniliowym.
Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Do masy jajecznej dodawać po 1 łyżeczce gorącej śmietanki, stale mieszając.
Całość wstawić na mały ogień, mieszać, aż zgęstnieje, ostudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch. Do masła dodawać stopniowo masę jajeczną. Na końcu wsypać kakao.
Każdy wafel smarować masą, układać jeden na drugim. Ułożone wafle obciążyć, by dobrze się połączyły.
Wierzch polać polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą.
Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Do masy jajecznej dodawać po 1 łyżeczce gorącej śmietanki, stale mieszając.
Całość wstawić na mały ogień, mieszać, aż zgęstnieje, ostudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch. Do masła dodawać stopniowo masę jajeczną. Na końcu wsypać kakao.
Każdy wafel smarować masą, układać jeden na drugim. Ułożone wafle obciążyć, by dobrze się połączyły.
Wierzch polać polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą.