Sposób przygotowania:
Wafelki – karmelki
Cukierki zalać mlekiem, podgrzewać mieszając na maleńkim ogniu, aż całkowicie się rozpuszczą.
Masło utrzeć na pianę. Nie przerywając ucierania, dodawać stopniowo cukier, jajka i cukier waniliowy.
Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy. Wlać mleko z rozpuszczonymi cukierkami, wymieszać.
Gofrownicę z serduszkami nagrzać, natłuścić. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta, piec na złoto. Po ostudzeniu podzielić na pojedyncze serca.
Polewę połamać na kawałki, stopić w kąpieli wodnej, delikatnie posmarować serduszka i przybrać cukrową posypką.
Masło utrzeć na pianę. Nie przerywając ucierania, dodawać stopniowo cukier, jajka i cukier waniliowy.
Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy. Wlać mleko z rozpuszczonymi cukierkami, wymieszać.
Gofrownicę z serduszkami nagrzać, natłuścić. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta, piec na złoto. Po ostudzeniu podzielić na pojedyncze serca.
Polewę połamać na kawałki, stopić w kąpieli wodnej, delikatnie posmarować serduszka i przybrać cukrową posypką.