Sposób przygotowania:
Wafel z dżemem truskawkowym
Do garnka wkładamy margarynę, dosypujemy cukier i dolewamy mleko (6 łyżek zostawiamy). Do kubka wlewamy pozostawione mleko i wsypujemy kakao, całość dokładnie mieszamy aby kakao rozpuściło się w mleku(wówczas w masie nie będzie grudek). Wlewamy go do garnka w pozostałymi składnikami. Garnek stawiamy na gazie i ogrzewamy do całkowitego rozpuszczenia składników, co jakiś czas mieszając. Zestawiamy z gazu i zostawiamy do ostygnięcia, następnie dosypujemy partiami mleko w proszku i dokładnie ucieramy aby nie było grudek. Gotową masą przekładamy wafle, co drugi krążek smarujemy dżemem truskawkowym. Gotowe wafle wkładamy do lodówki, w tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Rozpuszczoną polewamy wierzch naszego wafla i ponownie wkładamy do lodówki. Jak polewa czekoladowa zastygnie, wówczas możemy rozkoszować podniebienie naszym waflem.