rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Wafle z masą kajmakową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe andruty - robi się prosto

Wafle z masą kajmakową

Składniki:

Wafle z masą kajmakową

 

  • 6 dużych wafli
  • 1 puszka masy kajmakowej

 

Sposób przygotowania:

Wafle z masą kajmakową
Wafle - 5 sztuk posmarować masą kajmakową i kłaść jeden na drugi. Na wierzch położyć 6-ty nie posmarowany wafel . Wafle zawinąć w ściereczkę kuchenną . Na wierzchu położyć dużą deskę do krojenia .Zostawić na noc . Potem rozwinąć i pokroić wafle na kawałki . Trzeba przechowywać zawinięte w foli bo inaczej wyschną .
Kiedyś gotowało sie masy do wafli w domu ale teraz są zupełnie fajne gotowe w puszkach.