Sposób przygotowania:
Wafle z masą
Jeden duży kwadratowy wafel drobno połamać, resztę zostawić w całości.
W naczyniu stopić włożony do mleka tłuszcz, dodać cukier i razem podgrzać.
Do masy wsypać kakao oraz mleko w proszku i starannie wymieszać, trzymając naczynie na ogniu.
Dodać cukier waniliowy, zapach, wymieszać. po lekkim przestudzeniu włożyć do masy połamany wafel, znów wymieszać. Masą wyłożyć na cały wafel, równo rozsmarować, a następnie przykryć drugim waflem.
Zawinąć w papier, przycisnąć deską obciążyć deskę, pozostawić do całkowitego zastudzenia.
Następnego dnia kroić ostrym nożem wąskie paski.
W naczyniu stopić włożony do mleka tłuszcz, dodać cukier i razem podgrzać.
Do masy wsypać kakao oraz mleko w proszku i starannie wymieszać, trzymając naczynie na ogniu.
Dodać cukier waniliowy, zapach, wymieszać. po lekkim przestudzeniu włożyć do masy połamany wafel, znów wymieszać. Masą wyłożyć na cały wafel, równo rozsmarować, a następnie przykryć drugim waflem.
Zawinąć w papier, przycisnąć deską obciążyć deskę, pozostawić do całkowitego zastudzenia.
Następnego dnia kroić ostrym nożem wąskie paski.