PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafle z tuńczykiem i jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zdrowa i smaczna przekąska bogata w kwasy tłuszczowe omega i witaminę A :-)

Wafle z tuńczykiem i jajkiem

Składniki:

Wafle z tuńczykiem i jajkiem

 

  • 6 wafli kukurydzianych extra cienkich GOOD FOOD
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 jajko
  • majonez
  • sól, pieprz
  • 6 listków strzępiastej sałaty
  • bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

Wafle z tuńczykiem i jajkiem
Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na 8 cząstek. Na waflach układamy po listku sałaty i porcji tuńczyka. Następnie nieco z boku kładziemy po 2 cząstki jajka. Całość przyprawiamy solą i pieprzem oraz dekorujemy świeżą bazylią.