Sposób przygotowania:
Walentynkowe delicje z galaretką :)
Zaczynamy od biszkoptu : Białka ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy po jednym żółtku i ubijamy na małych obrotach , dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito , delikatnie mieszamy . Wylewamy na blaszkę najlepiej z pieca i pieczemy 20 minut . Po upieczeniu studzimy i wycinamy foremką serduszka . Galaretkę zagotować w połowie wody i wylać w formie na płasko , wycinamy serduszka :)Polewę czekoladowa białą roztapiamy w rondelku wlewamy sok malinowy ( zwykły sok do wody ) roztapiamySmarujemy serduszkowe biszkopty ,gotową polewą , gotowane wiśnie z kompotu dekorują nasze serce ;) przekładamy na 1 biszkoptowe serce dajemy wycięte z galaretki serduszko i przykrywamy serce z polewą , studzimy .Polecam naprawdę szybko się robi . Gdy za oknem takie mrozy galaretka stygnie w 5 minut .
Wafelek2601
Myszek
Tit
mela25
marietta