WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Walentynkowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Walentynkowe kotleciki mielone w kształcie serduszek. Zrobiłam je z serkiem topionym i sosem sojowym w składzie.

Walentynkowe mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Walentynkowe mielone

 

  • ok. 400g schabu
  • 1 cebula
  • 50g serka topionego o smaku gouda
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ok. 0,5 łyżeczki majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Walentynkowe mielone

ETAP 1:

Umyte mięso pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki lub ósemki. Mięso zmielić razem z cebulą w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodać serek topiony, sos sojowy oraz przyprawy: roztarty majeranek, sól i pieprz. Wszystko wymieszać ręką na jednolitą dość kleistą masę.

Z masy nabierać nieduże porcje, obtaczać w mące i kształtować w serduszka. Odkładać na deskę do krojenia. Na patelni rozgrzać olej i włożyć kotleciki. Smażyć na średnim ogniu przez kilka minut na rumiano i wyłożyć na talerz.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Walentynkowe mielone
Przygotowane kotlety mielone włożóne na gorący olej
Walentynkowe mielone
Kotlety uformowane w serduszka i opanierowane w mące
Walentynkowe mielone
Wyrobiona masa mięsna na walentynkowe kotleciki
Walentynkowe mielone
Serek topiony, sos sojowy i inne przyprawy dodane do mięsa