Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z omletem
Mielone;
Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić.
Omlet ;
Do miski wybić jajka, dodać mleko, sól i pieprz, roztrzepać widelcem.
Pomidora pokroić w kosteczkę, natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić, dodać do jajek, dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany tłuszcz na patelni wylać masę jajeczną, na wolnym ogniu, pod przykryciem usmażyć omlet z obydwuch stron na złoty kolor.
Omlet pokroić w paski, zwinąć każdy w rulonik.
Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po jednym ruloniku omleta, dobrze zlepić, uformować kotlety.
Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor.
Kotlety układać na liściach sałaty, udekorować koperkiem i pomidorkami.
Smacznego!
Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić.
Omlet ;
Do miski wybić jajka, dodać mleko, sól i pieprz, roztrzepać widelcem.
Pomidora pokroić w kosteczkę, natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić, dodać do jajek, dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany tłuszcz na patelni wylać masę jajeczną, na wolnym ogniu, pod przykryciem usmażyć omlet z obydwuch stron na złoty kolor.
Omlet pokroić w paski, zwinąć każdy w rulonik.
Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po jednym ruloniku omleta, dobrze zlepić, uformować kotlety.
Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor.
Kotlety układać na liściach sałaty, udekorować koperkiem i pomidorkami.
Smacznego!
zbysiowa