WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1457]

Schabowy walentynkowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Walentynkowy schabowy w kształcie serca., nadziewany serem żółtym, serkiem topionym, cebulą i żurawiną.

Schabowy walentynkowy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schabowy walentynkowy

 

Sposób przygotowania:

Schabowy walentynkowy

ETAP 1:

Plastry schabu umyć, osuszyć i cienko rozbić. Wyciąć na kształt serca. Oprószyć solą i pieprzem. Jeden kotlecik posmarować serkiem topionym. Posypać cienko posiekanym koperkiem i ziołami prowansalskimi.

Ułożyć cebulę, ser żółty i żurawinę. Przykryć drugim kotlecikiem. Brzegi spiąć wykałaczkami. Opanierowac w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowy walentynkowy
Opanierowany schabowy włożony na patelnię
Schabowy walentynkowy
Schabowy po złożeniu spięty wykałaczkami.
Schabowy walentynkowy
Suszone żurawiny ułożone na żółtym serze.
Schabowy walentynkowy
Cebula, zioła prowansalskie i koperek ułożone na mięsie
Schabowy walentynkowy
Rozbite kotlety wycięte na kształt serca.