Sposób przygotowania:
Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie
Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy, rozrywamy na małe kawałeczki, układamy na półmisku. Filety dokładnie myjemy. Foremką do ciast w kształcie serca wycinamy kawałki ryby. Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z olejem i powstałą pastą smarujemy "serca" ryby. Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy śmietanę, po 2 minutach dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Drugą patelnię z grubym dnem nagrzewamy i obsmażamy na niej z obu stron serduszka dorsza. Gorące serduszka kładziemy na sałacie, polewamy odrobiną sosu śmietanowo- musztardowego. Sos nalewamy także do małej miseczki, którą kładziemy na skraju półmiska. Rybkę podajemy od razu po przygotowaniu.
jaNina