Sposób przygotowania:
Wanilia króluje :
Ubić pianę z białek . Zmieszać serek z cukrem, żółtkiem, aromatem waniliowym , jabłkiem .Wlać pianę i masę serowo-jabłkową i pianę do makaronu i delikatnie zamieszać.
Wysmarować foremkę do zapiekania masłem i wysypać bułką tartą . Wyłożyć masę makaronową z dodatkami. Posypać po wierzchu grubo cukrem waniliowo-karmelowym ( mam taki cukier w tzw. ,, młynku " ).
Piekarnik rozgrzać do 180 * C - wstawić zapiekankę i zapiekać 1 godzinę .
Wyjąć . Przestudzić .Kroić i podawać z kwaśną śmietaną zmieszaną z cukrem waniliowym.
Wysmarować foremkę do zapiekania masłem i wysypać bułką tartą . Wyłożyć masę makaronową z dodatkami. Posypać po wierzchu grubo cukrem waniliowo-karmelowym ( mam taki cukier w tzw. ,, młynku " ).
Piekarnik rozgrzać do 180 * C - wstawić zapiekankę i zapiekać 1 godzinę .
Wyjąć . Przestudzić .Kroić i podawać z kwaśną śmietaną zmieszaną z cukrem waniliowym.
thegrooba
thegrooba