Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Waniliowe bomby z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kruche ciasteczka z migdałami i dużą ilością cukru pudru.

Waniliowe bomby z migdałami

Składniki:

Waniliowe bomby z migdałami

 

  • Składniki:

 

  • mąka pszenna - 300 g
  • miękkie masło - ok. 230 g
  • płatki migdałowe - 100 g
  • olejek waniliowy do ciast - 1 łyżka
  • cukier puder - 30 g

 

 

  • Dodatkowo :

 

  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Waniliowe bomby z migdałami
Masło ubijamy z cukrem na gładką masę.Dodajemy olejek waniliowy. Mąkę mieszamy z płatkami migdałowymi i dodajemy do masy maślanej. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Z ciasta formujemy kuleczki ( mniej więcej wielkości orzecha włoskiego ). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , zachowując kilkucentymetrowe odległości. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 12-15 minut. Gorące ciastka dokładnie i gęsto posypujemy dwukrotnie cukrem pudrem! Zajadamy! Smacznego!

Tagi:

ciasto