Sposób przygotowania:
Waniliowo-cynamonowe wigilijne jabłuszka
Jabłka obrać, delikatnie wydrążyć środki, nie przecinając jabłek. Wrzucić na gotującą osłodzoną 3 łyżkami cukru i zaprawioną szczyptą kwasku cytrynowego wodę, gotować na wolnym ogniu na półmiękko, wyjąć delikatnie łyżką cedzakową i ułożyć na półmisku lub deserowych talerzykach.
Z mleka odlać 0,5 szklanki, rozmieszać w nim mąkę i jajka-najlepiej przy pomocy miksera. Pozostałe mleko zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka wlać mleko z jajkami i mąką, dokładnie mieszać aby nie powstały grudki. Przygotować jak budyń.
Otwory w jabłkach napełnić dowolnymi bakaliami lub ulubioną konfiturą, polać sosem waniliowym, ostudzić. Przed podaniem polać roztopioną czekolada i posypać cynamonem.
Z mleka odlać 0,5 szklanki, rozmieszać w nim mąkę i jajka-najlepiej przy pomocy miksera. Pozostałe mleko zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka wlać mleko z jajkami i mąką, dokładnie mieszać aby nie powstały grudki. Przygotować jak budyń.
Otwory w jabłkach napełnić dowolnymi bakaliami lub ulubioną konfiturą, polać sosem waniliowym, ostudzić. Przed podaniem polać roztopioną czekolada i posypać cynamonem.