Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka Eli z wędzonym łososiemprzygotowanie składników
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do ryżu dodać sos chili i ocet ryżowy. Młody imbir odsączyć.
Plastry łososia porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe opłukać, osuszyć i przekroić na połówki.
Ogórek opłukać, osuszyć i odkroić końcówki. Ogórka razem ze skórką pokroić w kostkę. Przygotować kiełki brokuła.
przygotowanie sałatki
Na dno przezroczystego naczynia wyłożyć ryż.
przygotowanie sałatki cd
Na ryż wyłożyć wędzonego łososia.
przygotowanie sałatki cd
Na łososiu rozłożyć odsączony z zalewy młody imbir.
przygotowanie sałatki cd
Pokrojone w kostkę ogórki rozłożyć na imbirze.
przygotowanie sałatki cd
Następnie rozłożyć połówki pomidorków.
przygotowanie sałatki cd
Na wierzchu rozłożyć kiełki brokuła.
podawanie
Sos sojowy i słodki chili wymieszać. Sałatkę rozłożyć na talerze i polać sosem. Smacznego!