Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka Eli z wędzonym łososiemprzygotowanie składników

Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do ryżu dodać sos chili i ocet ryżowy. Młody imbir odsączyć.
Plastry łososia porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe opłukać, osuszyć i przekroić na połówki.
Ogórek opłukać, osuszyć i odkroić końcówki. Ogórka razem ze skórką pokroić w kostkę. Przygotować kiełki brokuła.
przygotowanie sałatki

Na dno przezroczystego naczynia wyłożyć ryż.
przygotowanie sałatki cd

Na ryż wyłożyć wędzonego łososia.
przygotowanie sałatki cd

Na łososiu rozłożyć odsączony z zalewy młody imbir.
przygotowanie sałatki cd

Pokrojone w kostkę ogórki rozłożyć na imbirze.
przygotowanie sałatki cd

Następnie rozłożyć połówki pomidorków.
przygotowanie sałatki cd

Na wierzchu rozłożyć kiełki brokuła.
podawanie

Sos sojowy i słodki chili wymieszać. Sałatkę rozłożyć na talerze i polać sosem. Smacznego!