ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Sałatka warstwowa z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ta sałatka to ciekawe smaki. Czerwony ryż i awokado lekko orzechowe i do tego ryba, i orzeźwiający smak ogórka.

Sałatka warstwowa z łososiem

Składniki:

Sałatka warstwowa z łososiem

 

  • Składniki

 

 

 

  • dekoracja to żółty ser , oliwka i natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa z łososiem

1.

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo.

Awokado i ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce do warzyw o dużych oczkach.

2.

Na talerzu ustawić obręcz tortownicy i kolejno układać warstwy. Najpierw ryż pomieszany z jedną łyżeczką majonezu. Następnie awokado z łyżeczką majonezu i łyżeczka soku z cytryny.

Dalej jajka, też z łyżeczką majonezu , solą i pieprzem. Teraz ogórek z majonezem, solą, pieprzem. Na wierzchu ułożyć plastry łososia. Udekorować wg uznania.

Przed podaniem zdjąć obręcz i skropić sokiem z cytryny. Smacznego.