Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z rzodkiewką i jajkami
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć na dno ładnego naczynia lub miski. Dodać pieprz, sól i zmielone płatki chili. Na jajka rozsmarować majonez. Polędwicę sopocka pokroić w mała kostkę i rozłożyć ją na majonezie. Pekinkę opłukać i osuszyć. Poszatkować na cienkie piórka, dodać poszatkowany szczypiorek i wymieszać razem. Następnie ułożyć na warstwie polędwicy. Ser zetrzeć na dużych oczkach i położyć jako kolejną warstwę. Na koniec umyć i osuszyć rzodkiewki i zetrzeć na dużych oczkach i ułożyć jako ostatnia warstwę sałatki. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Przed jedzeniem warto wymieszać( ja tak zrobiłam). Smacznego!
marietta