Sposób przygotowania:
Sos do makaronu z łososiem i szpinakiem
1. Na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek wrzucić szpinak, przykryć, dusić na wolnym ogniu do rozmrożenia szpinaku ciągle mieszając. Gdy szpinak się rozpadnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podzielony na kawałki serek. Dusić do jego roztopienia.
2. Wrzucić pokrojonego w kostkę łososia, wymieszać, poddusić przez 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Wlać śmietankę, doprawić całość solą i pieprzem, wymieszać, zagotować i pogotować na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Smacznego!
2. Wrzucić pokrojonego w kostkę łososia, wymieszać, poddusić przez 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Wlać śmietankę, doprawić całość solą i pieprzem, wymieszać, zagotować i pogotować na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Smacznego!