Sposób przygotowania:
Warstwowa z nutką kebaba
Przygotowujemy 7 miseczek. Każdy składnik umieszczamy w oddzielnej . Seler i sałatkę warzywną odcedzamy, jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce. Ananasa odciskamy z zalewy i kroimy w kosteczkę, pora tniemy w piórka, szynkę pokroić w kosteczkę, ser żółty trzemy na dużych oczkach. Majonez i śmietanę mieszamy z przyprawą gyros i z czosnkiem. W dużej przeźroczystej misce, lub dwóch mniejszych, układamy warstwami: seler ,warzywa, szynka, połowa sosu, ananas, ser, por, reszta sosu, na wierzch jajka i posiekana zielona cebulka.
Wstawiamy do lodówki, po około godzinie sałatka jest gotowa Smacznego:)
Wstawiamy do lodówki, po około godzinie sałatka jest gotowa Smacznego:)